Een heerlijk romig spinaziegerecht met een cashewnotencrème. Het bevat weinig dierlijk vet, en als je plantaardige melk gebruikt is het zelfs helemaal veganistisch.
Voor 4 personen.
ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gr spinazie
200 gr cashewnoten
100 ml melk
scheutje citroensap
eetlepel edelgist (optioneel)
scheutje olie
zout
peper
methode
Bereid de spinazie: Doe de spinazie in een grote kom, en giet er kokend water bij. De spinazie slinkt direct. Als niet alle spinazie in de kom past, begin je met de helft en zodra die geslonken is, doe je de rest erbij. Zorg dat de spinazie net onder staat. Doe een deksel op de kom, of leg er een bord op. Laat een paar minuten staan. Giet de spinazie af in een vergiet en laat er wat koud water overheen stromen, daar krijgt het een mooie felgroene kleur van. Pureer in de keukenmachine, en zet opzij.
Maak de cashew crème: pureer de cashewnoten, melk, scheutje citroensap en één teentje knoflook in de keukenmachine tot een dikke, vrij gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel edelgist toe.
Maak het gerecht compleet: fruit een uitje, en voeg een kleingesneden teentje knoflook toe. Doe de spinazie erbij en roer de cashewcrème er doorheen. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout.
lekker met…
Roer de romige spinazie door een pan met pasta of serveer lekker traditioneel met aardappeltjes.
geïnspireerd door: connoisseurus veg