15 July 2023

Fudge

Onweerstaanbare fudge, die de ultieme mix van zoet, vet en chocola is. Heerlijk als toetje of bij een kopje koffie.

Wie de ingrediënten ziet, denkt misschien: hoe kun je dat nou gezond noemen? Wij denken dat je van alles mag en kunt eten, mits vers bereid en met mate.
Toegegeven, deze fudge is zo overheerlijk, dat “met mate” wel enige zelfbeheersing vergt…

Ingrediënten




Van oorsprong is dit een non-vegan recept, maar het is gemakkelijk vegan te maken door de gecondenseerde melk te vervangen door gecondenseerde kokosmelk, en de botor door bv violife vioblok.

1 blikje (400 ml) gecondenseerde melk (staat in de supermarkt soms bij de koffiemelk en soms bij de Indonesische producten);
300 gr pure chocolade;
10 gr boter;
Eventueel een handje walnoten (verbrokkeld);
Eventueel een half zakje vanille suiker.



Bereidingswijze

Bedek een platte schaal van ongeveer 15 x 15 cm met bakpapier.
Doe de gecondenseerde melk, boter en in stukjes gebroken chocolade in een pan op laag vuur. Blijf roeren tot het een homogene gladde massa is. Niet laten koken.
Desgewenst de walnoten en/of vanillesuiker er doorheen mengen.
Giet het mengsel in de platte schaal. Af laten koelen en afdekken bv met bakpapier. Een nacht in de koelkast laten staan.

Serveren

Haal de fudge uit de schaal en snij in blokjes van ongeveer 1½ x 1½ cm. Maximaal één blokje per persoon per dag :)
Koud snijden, koud serveren en afgedekt in de koelkast bewaren.





Vrij naar Dassana, vegrecipesofindia.com