Talloze menu's kunnen worden opgeleukt met een wrap, tortilla, chapatti o.i.d. als bijgerecht. Nee, ze zijn nooit hetzelfde als in Mexico, India, of waar dan ook.
Maar met deze twee recepten kom je aardig in de buurt, en zijn ze ook fluffy en goed oprolbaar.
Voor 8 a 10 wraps
1. Op basis van bloem/meel/atta
Ingredienten
125 gr bloem
125 gr volkorenmeel (als je aan origineel Indiaas "atta" meel kunt komen, is dat nog authentieker)
snuf zout
1 el olie
150 ml handwarm water
VARIATIE: ipv water: 150 ml yoghurt + een theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
Maak een kuiltje in het midden, en schenk daar de olie en het water in.
Kneed goed.
Laat 20-30 min afgedekt rusten.
Verdeel in 8 balletjes.
Rol elk balletje uit - tamelijk dun maar niet te dun.
Bak in hete, droge pan elke kant 1 minuut.
Bewaren
Hoe verser hoe lekkerder.
Tijdens het bakken kun je de eerste wraps warmhouden in een theedoek op een soepbord. Vouw de theedoek om de warme broodjes heen.
Als je er meer gebakken hebt dan je vandaag opkunt, kun je ze heel goed invriezen. Doe de wraps in een afgesloten diepvrieszak met een keukenpapiertje tussen de wraps (of tussen de porties, als je ze later bv 2 aan 2 gaat gebruiken)
Gebaseerd op: NRC (Janneke Vreugdenhil, ‘eenvoudige platbroodjes’)
2. Op basis van rode linzen
Ingredienten
150 gr rode linzen
360 ml handwarm water
snuf zout
1 el olie
VARIATIE: Specerijen (garam masala, kurkuma, chili poeder, komijn...) naar smaak toevoegen. Dit geeft de wraps meer body.
Bereidingswijze
Was de linzen en doe ze in de blender met het water en het zout. Laat 3 à 4 uur weken.
Pureer ze tot een gladde massa.
Pureer ze tot een gladde massa.
Verhit een koekenpan met een beetje olie.
Schep er wat beslag in, verspreid door de pan met de achterkant van een lepel.
Bak 3 à 4 minuten, keer om, bak de andere kant minimaal 2 minuten.
Gebaseerd op: Ela Vegan blog