Met pompoen kun je eindeloos varieren. Een heel eenvoudig maar toch erg smakelijk gerecht is "sabzi", eigenlijk een soort gekookte pompoen-puree met een subtiele rijke smaak.
Voor 4 personen.
Ingredienten
1 pompoen
Fenegriek zaad
Komijn zaad
Gedroogde chili peper
Chili poeder
Kurkuma
Garammasala poeder
Gedroogde mango poeder
De laatste twee ingedienten heb je misschien niet in je kruidenrekje staan. Als je ze weglaat, kun je wat royaler met de andere spijcerijen zijn. Zie ook de kruidentabel voor de Indiase en Indonesische namen van genoemde kruiden.
Bereidingswijze / methode
- Was de pompoen, verwijder de zaden en snij in grove stukken.
- Doe wat olie in een grote pan en bak daarin ongeveer een minuut lang 1 theelepel komijnzaad en een kwart theelepel fenugriek zaad. Doe er 1 of 2 gedroogde chili's bij en bak een halve minuut door.
- Doe de pompoen in de pan.
- Voeg een halve theelepel chili poeder en kurkuma toe, een theelepel suiker en een snufje zout. Schep alles door elkaar.
- Doe zo'n 200 ml water in de pan, breng aan de kook en laat 10 a 15 minuten koken.
- Als de pompoen gaar is, pureer je alles met een stamper of blender. Als het te droog lijkt, doe je er wat water bij.
- Doe er een halve theelepel garam masala bij en een theelepel mango poeder.
- Laat alles nog heel even koken.
Serveer-tips
Je kunt dit in allerlei combinaties opdienen.
Geinspireerd op Dasana's Veg Recipes Of India.