Met dit eenvoudige recept zet je heerlijk exotisch smakende aardappeltjes op tafel.
2
à 3 porties.
Ingrediënten
400 à 500 gram aardappels
125 ml kookroom
2 gedroogde chilipepers
½ theelepel mosterdzaadjes
¼ theelepel fenegriek zaadjes
2 à 3 kerrieblaadjes (curry leaves; in Nederland slecht
verkrijgbaar, soms wel gedroogd; je kunt ze ook weglaten)
2 cm gember, geschild
1 verse groene chilipeper
handje verse korianderblaadjes (facultatief)
Bereidingswijze
1.
Snij de aardappels in kleine blokjes en kook ze voor
2. Verhit olie in een bakpan en bak een minuut de 2 gedroogde chilipepers, de halve theelepel mosterdzaad, de halve theelepel fenegriek en een paar kerrieblaadjes
3.
Voeg de voorgekookte aardappels toe roer ze een paar minuten
al bakkend om
4.
Voeg 125 ml kookroom toe, breng het aan de kook en laat het
geheel een tijdje zachtjes sudderen
5.
Voeg de kleingesneden of in de keukenmachine gemalen gember, groene
chilipeper en koriander toe
6.
Nog even laten koken en klaar
Bron: Sandeep Chatterjee's Quick & Easy Indian Vegetarian Cookery
(BBC 1992)