05 October 2020

Moghul aardappeltjes

Met dit eenvoudige recept zet je heerlijk exotisch smakende aardappeltjes op tafel.

2 à 3 porties.


Ingrediënten

400 à 500 gram aardappels   

125 ml kookroom

2 gedroogde chilipepers

½ theelepel mosterdzaadjes

¼ theelepel fenegriek zaadjes

2 à 3 kerrieblaadjes (curry leaves; in Nederland slecht verkrijgbaar, soms wel gedroogd; je kunt ze ook weglaten)

2 cm gember, geschild  

1 verse groene chilipeper

handje verse korianderblaadjes (facultatief)

Bereidingswijze

1.   Snij de aardappels in kleine blokjes en kook ze voor

2.   Verhit olie in een bakpan en bak een minuut de 2 gedroogde chilipepers, de halve theelepel mosterdzaad, de halve theelepel fenegriek en een paar kerrieblaadjes


3.   Voeg de voorgekookte aardappels toe roer ze een paar minuten al bakkend om

4.   Voeg 125 ml kookroom toe, breng het aan de kook en laat het geheel een tijdje zachtjes sudderen

5.   Voeg de kleingesneden of in de keukenmachine gemalen gember, groene chilipeper en koriander toe

6.   Nog even laten koken en klaar

 

Bron: Sandeep Chatterjee's Quick & Easy Indian Vegetarian Cookery (BBC 1992)