24 August 2020

Tiramisu (zonder ei)


Het originele recept voor tiramisu is met rauwe eieren. Daar kan salmonella inzitten. Dit recept is zonder ei en dus veiliger en bovendien eenvoudiger. En misschien nog wel lekkerder...

Voor 6 a 8 porties.

Ingrediƫnten


450 gram mascarpone (evt voor de helft te vervangen door volle kwark)

½ liter vanillevla

3 eetlepels suiker

2 zakjes slagroomversteviger

300 gram lange vingers

3 dl sterke koffie

6 eetlepels koffielikeur of amaretto of likeur naar keuze

cacaopoeder

Bereidingswijze

Maak de koffie, zodat die alvast wat kan afkoelen.

Roer de mascarpone, vanillevla, suiker en slagroomversteviger in een grote kom goed door elkaar (eventueel met behulp van een mixer op lage stand).

Bedek de bodem van een brede hoge schaal met lange vingers.

Meng de likeur door de koffie.

Giet de helft van de koffie over de lange vingers.

Bedek deze met de helft van het mascarponemengsel. 

Leg hierop weer een laag lange vingers; giet hier de rest van de koffie over; eindig met een laag mascarpone en strijk deze glad.

Zeef wat cacao over de tiramisu.

Laat het een paar uur in de koelkast staan, afgedekt met keukenfolie.

 

Drie lagen i.p.v. twee kan ook. 








Bron: vrij naar Smulweb