Dit abrikozendessert komt uit India (Khubani ka meetha), al moet ik eerlijk zeggen dat we het daar nooit gezien hebben. Het is heel eenvoudig en heel lekker.Voor 4 personen
Ingrediƫnten
250 gr gedroogde abrikozen
3 kruidnagels
2 steranijs
1a2 eetlepels suiker naar smaak
slagroom of volle yoghurt of kwark voor erbij
Bereidingswijze
Doe de abrikozen in een pan met 3,75dl water, de 3 kruidnagels en de 2 steranijs. 15 min.afgedekt laten koken. Een paar keer omroeren!
Verwijder de specerijen.
Schep ongeveer de helft (of iets minder) van de abrikozen eruit.
Pureer de rest met het vocht.
Voeg daarna de hele abrikozen en 1a2 eetlepels suiker (naar smaak) weer toe. Zachtjes verwarmen.
Serveren
Laat afkoelen tot lauw en serveer met de yoghurt, kwark of slagroom