05 August 2021

Warme komkommer-soep



Bij komkommersoep denk je al gauw aan een koude soep op een warme dag. Maar dit is een warme komkommersoep met wat body.

Ingredienten

1 komkommer
2 uien
2 teentje knoflook (fijngedrukt)
1/2 bouillonblokje
Verse tuinkruiden, bv dille, peterselie, bieslook, thijm
50 a 60 gram roomkaas (optioneel)

Bereidingswijze

  • Snij de komkommer in de lengte twee maal door en verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.
  • Snij de uien klein. Bak ze in een grote bakpan eventjes in wat olie of boter.
  • Voeg de stukjes komkommer toe en laat ze heel kort meebakken.
  • Voeg ongeveer een liter water toe en het bouillonblokje. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  • Doe de verse tuinkruiden erdoor en pureer met de staafmixer.
  • Meng eventueel de roomkaas erdoor.
  • Op smaak brengen met wat peper.