07 August 2021

Iraanse mungbonen-meiraapjes stoofpot (Ash Mash Ba Shalgham)

Dit is een milde schotel die het midden houdt tussen een stew, een maaltijdsoep en een stevige saus. Afhankelijk van hoeveel water je aan het eind toevoegt. Het zijn vooral de groene kruiden die het een Iraanse touch geven.

Voor 3 personen.

Ingrediƫnten

200 gram Mungbonen (mung beans)
3 gewone of 4 kleine meirapen
2 uien
2 teentjes knoflook (platgedrukt)
750 ml bouillon (zoveel water plus een half bouillonblokje)

½ theelepel kurkuma
½  theelepel peper
½  eetlepel gedroogde dragon (drakebloed, klapperkruid, slangekruid)
1 eetlepel gedroogde koriander
1 eetlepel gedroogde munt
1 eetlepel gedroogde dille

50 ml yoghurt (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Was en schil de meiraap. (Verse jonge meiraap hoef je niet te schillen.)
  2. Neem een flinke braadpan en fruit de kleingeneden uien.
  3. Voeg de knoflook en kurkuma toe en bak nog een paar minuten.
  4. Voeg de bouillon, alle kruiden en de mungbonen toe, breng aan de kook.
  5. Doe de deksel op de pan en laat het in 30 a 45 minuten gaar stoven (sudderen).

Serveren

Serveren met rijst. Doe er naar wens een lepel yoghurt over of een paar druppels citroensap.