06 August 2021

Ingelegde komkommer, komkommer atjar, acar ketimun

Pittige ingelegde komkommer

Ingrediƫnten

1 komkommer
90 ml azijn
snufje zout
1/2 theelepel peper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 rode chilipeper, in kleine ringetjes gesneden of uit de vijzel
1/4 rode ui, in dunne reepjes gesneden
3 kruidnagels (optioneel)

Bereidingswijze

  • Meng in een steelpannetje de azijn met ruim 30ml water, zout, peper, suiker, chilipeper, ui en eventueel de kruidnagels.

  • Breng het geheel aan de kook. Als het kookt uitzetten en 5 minuten laten afkoelen.
  • Intussen kun je komkommer schillen en overlangs doorsnijden. Een dikke komkommer 2x doorsijden. Dan in plakjes snijden.
  • Als het azijnmengsel 5 minuten is afgekoeld, de komkommer erdoorheen mengen.
  • Laat minstens een uur staan om de smaak goed in te laten trekken


Serveren en bewaren

Deze komkommer is een heerlijk bijgerecht.
In een bakje een dag of 5 te bewaren in de koelkast.
Als je de atjar langer wilt bewaren, dan moet je werken met ontsmette, uitgekookte bakken of potten die hermetisch afsluiten.