In deze verrassende “fried rice” of “nassi” of “palau” komt de smaak van de boerenkool goed uit. En het is een leuke manier om van zo’n Hollandse groente een exotisch gerecht te maken.
4
porties.
Ingrediƫnten
Voor de rijst:
Scheutje olie
1 verse of 2 gedroogde chilipepers
1 stokje kaneel
6 kruidnagels
4 hele kardemom
350 gram rijst
Voor de groente:
Scheut olie
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
200 gram wortel(tjes), fijngesneden of geraspt
400 gram boerenkool, fijngesneden
½ theelepel kurkuma
½ theelepel rode chili poeder
½ theelepel komijn poeder
60 gram cashew noten
60 gram rozijnen
Geraspte kokos
Bereidingswijze
1.
Doe een scheutje olie in een pan. Verhit met de hele chilipepers,
het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemom. Roer de kruiden
wat door elkaar.
Voeg water en rijst toe. Niet te ruim water want het liefst laat je het water
opkoken, zodat je niets hoeft af te gieten.
Kook de rijst gaar.
2.
Intussen doe je een scheut olie in een grote bakpan of wok
en verhit.
Bak de knoflook op.
Doe de geraspte wortel erbij en bak op.
Doe de fijngehakte boerenkool erbij en bak op.
Roer goed door en doe evt een deksel op de bakpan om wortel en boerenkool te
laten garen. De groente mag nog licht crunchy zijn.
Voeg de komijn, kurkuma en chilipoeder toe. Roer goed door.
Maak een stukje van de bodem van de pan vrij en bak daar de cashewnoten en de
rozijnen op.
Roer alles goed door elkaar.
3.
Doe de rijst bij de groente en roer alles goed door elkaar.
Evt garneren door te bestrooien met wat geraspte kokos. Serveer bv met dahl of tomatenchutney (zie receptenlijst van
Simply Vega).