Talloze menu's kunnen worden opgeleukt met een wrap, tortilla, chapatti o.i.d. als bijgerecht. Nee, ze zijn nooit hetzelfde als in Mexico, India, of waar dan ook.
Maar met dit recept kom je aardig in de buurt, en zijn ze ook fluffy en goed oprolbaar.
Voor 8 a 10 wraps
Ingredienten
125 gr bloem
125 gr volkorenmeel
snuf zout
1 el olie
150 ml handwarm water
VARIATIE: ipv water: 150 ml yoghurt + een theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
Maak een kuiltje in het midden, en schenk daar de olie en het water in.
Kneed goed.
Laat 20-30 min afgedekt rusten.
Verdeel in 8 balletjes.
Rol elk balletje uit - tamelijk dun maar niet te dun.
Bak in hete, droge pan elke kant 1 minuut.
Bewaren
Hoe verser hoe lekkerder.
Tijdens het bakken kun je de eerste wraps warmhouden in een theedoek op een soepbord. Vouw de theedoek om de warme broodjes heen.
Als je er meer gebakken hebt dan je vandaag opkunt, kun je ze heel goed invriezen. Doe de wraps in een afgesloten diepvrieszak met een keukenpapiertje tussen de wraps (of tussen de porties, als je ze later bv 2 aan 2 gaat gebruiken)
Gebaseerd op: NRC (Janneke Vreugdenhil, ‘eenvoudige platbroodjes’)